Prachtige kruising scottish fold/exotic

Aangeboden: Prachtige kruising scottish fold/exotic Prijs: Zie omschrijving

Dit kruising nestje scottish fold/exotic is geboren op 25 maart 2010.
Moeder is een exotic en vader een scottish fold beide met stamboom en
recent getest op Felv-Fiv, PKD en HCM dus overal vrij van.(ter inzage)
Beide wonen bij ons in de huiskamer, met de kittens en andere huisdieren.

Het nestje bestaat uit:

Poesje blauw met gevouwen oortjes (scottish fold) gereserveerd tot vanavond
Poesje black golden tabby makerel met gevouwen oortjes(scottish fold)
Poesje black golden tabby makerel met straight oortjes
Katertje zwart/smoke met straight oortjes


Wat is er zo bijzonder leuk aan dit ras:

  • *Het Foldex ras is ontstaan uit de kruising tussen een Scottish Fold en een Exotic Shorthair. Het is een vrij nieuw ras, pas ontstaan rond 1992.
De Foldex heeft een kortere neus dan de Scottish Fold maar dan weer niet zo kort als de Exotic Shorthair. Voor mensen die houden van poezen met een korte neus, is de Foldex het ideale ras. Het foldex ras wordt momenteel alleen goedgekeurd door CCA (Canadian Cat Association), maar het wordt alsmaar populairder in onze streken en op shows.

  • *De Foldex heeft een stevig gebouwd lichaam, een goede beenderstructuur en een korte nek. De ogen zijn mooi rond en helemaal open. Ze hebben een rond hoofd. En het karakter uit deze combinatie is geweldige, knuffelend en aanhankelijk.Het karakter is rustig en gemoedelijk. Ook met kinderen zal dit ras geen problemen geven. Ze hebben mooie zachte vachtjes. Hebben zachte stemmetjes waarmee ze zich graag kenbaar maken.
Scottish fold :houdt van mensen en past zich makkelijk aan.Ze is gezellig, speels en een ideale speelkameraad voor kinderen.De Scottish Fold komt goed overeen met andere katten en zelfs honden.Ze zijn niet snel uit hun doen, ook in drukke gezinnen voelen ze zich prima op hun gemak.Scottish Folds zijn verre van luidruchtig, ze gebruiken hun zachte stem niet veel.Hoewel ze graag aangehaald en geknuffeld worden, dringen ze zich niet tot vervelens toe op.Ze stellen gezelschap op prijs, maar ze kunnen ook goed een dagje alleen blijven.
Exotics :zijn rustige, gezeglijke dieren met een evenwichtig karakter. In grote lijnen is hun karakter gelijk aan dat van de Pers. Ze hebben een zacht, prettig stemgeluid, dat ze overigens maar weinig laten horen. Ze kunnen het doorgaans goed vinden met andere katten, maar ook de omgang met honden verloopt over het algemeen probleemloos. Met kinderen kunnen ze prima opschieten. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en voelen zich ook uitstekend op hun plaats in wat drukkere gezinnen, als het al te druk wordt, zoeken ze zelf wel een rustig plaatsje op. Ze zijn nooit zo nadrukkelijk aanwezig, maar stellen uw gezelschap wel op prijs.


Net zoals bij de Scottish Fold, is bij de Foldex een dominant gen de oorzaak van de platte oren. Het is erg belangrijk, om gezonde kittens te verkrijgen, dat er wordt gekruist met een poest met platte oortjes en een poes met rechte oortjes.Gemiddeld zal de helft de geboren nestje platte oortjes hebben. Alle kittens worden geboren met rechte oortjes. Het is pas na 3 à 4 weken dat de oortjes van de Foldex gaan liggen.

Scottish foldex zijn € 475,00 (gevouwen oortjes)
Straight foldex zijn € 375,00 (rechte oortjes)

De kittens worden 3x ontwormt met 4-6-8 weken en nagekeken bij de dierenarts krijgen een paspoortje met gezondheidsverklaring en worden geënt, ook krijgen zij een kittenpakketje mee van royal canin wat ze dus hier ook gewent zijn om te eten.
Voordat ze weg gaan, eten ze zelfstandig en zijn ze kattenbak zindelijk.
Gewent aan opgepakt te worden en spelen en andere huisdieren. Voor reservering vraag ik een aanbetaling van € 50,00.
Via internet wordt niets gereserveerd, wil namelijk zelf ook graag weten waar deze schatten van
kittens terecht komen.( dit is heel belangrijk aangezien het voor mij hobby is en ik er echt heel veel liefde en tijd in stop).
U mag altijd vrijblijvend komen kijken bij deze leuke kittens. U kunt met mij een afspraak maken via mobnr. 06-15082200.
meer info


0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Raskatten

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger