Kittens zonder stamboom

Hallo beste mensen,

Ik wil even reageren op een advertentie die verteld dat kittens zonder stamboom geen raskittens zijn. Dit is complete onzin. Ik ben wel van mening dat eigenlijk normaal gesproken bij een raskitten een stamboom hoort. Maar dit hoeft niet in alle gevallen zo te zijn. Het kan verschillende redenen hebben waarom een cattery of mensen die een keer met hun kat een nestje doen, geen stamboom aanvragen. Het hoeft ook niet zo te zijn dat dat is, omdat er al te vaak met een kat een nestje is gedaan er dan geen stamboom aan wordt gevraagd. Het is niet gepast om mensen zo neer te zetten, die het wel goed doen met hun beestjes en toch besluiten om geen stamboom bij het nest aan te vragen.

Soms kan het zijn dat de vader wel een stamboom heeft en de moeder niet of andersom. Dat wil niet zeggen dat de poezen dan niet raszuiver kunnen zijn. Soms kiest een cattery ervoor om geen stamboom aan te vragen omdat ze de nesten wat goedkoper aan willen bieden dat kan, het wil niet zeggen dat dat is omdat ze hun poes willen uitbuiten en meerdere nesten willen doen. Om iedereen op die manier af te schilderen dat is niet eerlijk en rechtvaardig. Je moet goed kijken waar je je beestje koopt en hoe de vader en moeder poes eruit zien. Voor dat je een raskitten koopt moet je je eigen erin verdiepen en goed kijken naar de rassenstandaard. Hoe de ogen eruit zien, hoe de vacht eruit ziet, hoe de bouw en het karakter is en of de verhoudingen goed zijn. Wat ook belangrijk is, is of de katten goed ingeint zijn, ontwormt zijn en natuurlijk bij de dierenarst gecontroleerd zijn en eventueel ontvlooit zijn en goede voeding krijgen, ook dat het diertje zo nu en dan getest is op ziektes. Je moet je echt in het ras verdiepen om te kunnen bepalen of dat je met een echt raskitten te maken hebt of niet. Kittens waar bij staat: x Brits korthaar of heilig birmaan x brits korthaar of halve maine coon x nog wat, daar moet je mee uitkijken en ook waarbij staat " de moeder lijkt op een brits korthaar en de vader is een volbloed brits korthaar, maar het zijn echte brits kortharen " kijk daar mee uit, want dat is geen echt raskitten en daar wordt ook vaak veel geld voor gevraagd. Een kitten hoort ook niet op een leeftijd van 6 of 8 weken te vertrekken, maar minstens vanaf 11 tot 12 of 13 weken, of nog later. Een kitten hoort zeker tussen de 900 en 1000 gram te wegen als hij vertrekt en goed nagekeken te zijn.

Het wil dus niet zeggen, dat een kitten zonder stamboom geen raskitten kan zijn, alleen als er geen stamboom bij zit, dan is het kitten wel goedkoper. Een stamboom kost 11 euro om aan te vragen. Als je een kitten zonder stamboom koopt kost het kitten tussen de 300 en 400 euro en met stamboom tussen de 550 euro of meer. Dit is als er besloten wordt om met een poes of kater te gaan fokken, dan wordt de prijs duurder natuurlijk.

Kijk dus goed of je met een echt r askitten te maken hebt en verdiep je eigen in het ras. Een dier hoort altijd ingeint, ontwormt en nagekeken te zijn en moet goed verzorgt zijn. Ook hygiene is heel belangrijk wil je een gezond diertje kopen. Dus kijk ook goed bij wie je je kitten koopt en hoe het eruit ziet!

Veel succes met je nieuwe maatje!
meer info

0 reacties:

Een reactie posten

Zoeken op Raskatten

Laatst toegevoegd

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger